hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Soesterberg

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Soesterberg? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Soesterberg? We bieden een lijstje met aanbieders in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Wij tonen de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in januari 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Soesterberg, zoals de Spar + Zeeman.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Drogist.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Soesterberg?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Soesterberg centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Soest (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRademakerstraat 93769 BBSoesterberg
TrekpleisterZuidpromenade 303768 EMSoest
DA DrogistTamboerijn 33766 HASoest
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiRademakerstraat 5-A3769 BBSoesterberg
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosBurgemeester Grothestraat 93761 CJSoest
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
Actionvan Weedestraat 2473761 CDSoest
Blokkervan Weedestraat 203761 CESoest
PrimeraZuidpromenade 13768 EMSoest
WibraBurg Grothestraat 13761 CJSoest
ZeemanVan Weedestraat 843761 CHSoest
Albert HeijnTamboerijn 113766 HASoest
JumboZuidpromenade 63768 EMSoest
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlWeegbreestraat 543765 XCSoest

Online kapjes bestellen januari 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Soesterberg? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder vergelijk je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading en Maartensdijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-soesterberg-3769

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Soesterberg. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Geen mondkapje kopen Soesterberg? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Soesterberg?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.soest.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Soesterberg zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen prima. Dit soort maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg.

Plaats een reactie