hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Voorthuizen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Voorthuizen? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je uitgebreide informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Voorthuizen? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Voorthuizen. Onder andere bij de Dekamarkt of Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl & Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Voorthuizen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Voorthuizen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je een aantal lokale shops rondom de gemeente Barneveld (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1553781 ADVoorthuizen
TrekpleisterLangstraat 423771 BGBarneveld
DA DrogistJan van Schaffelaarstraat 383771 BVBarneveld
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaRozenstraat 33772 JHBarneveld
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosLangstraat 943771 BJBarneveld
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
ActionPastoor Gowthorpestraat 73772 CABarneveld
BlokkerHoofdstraat 1673781 AEVoorthuizen
PrimeraJan van Schaffelaarstraat 643771 BWBarneveld
WibraLangstraat 543771 BHBarneveld
ZeemanHoofdstraat 1533781 ADVoorthuizen
Albert HeijnSmidsplein 213781 GRVoorthuizen
JumboAmersfoortsestraat 703772 CKBarneveld
AldiKerkstraat 123781 GBVoorthuizen
LidlBegoniastraat 1553772 HCBarneveld

Online verkooppunten december 2021

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Voorthuizen? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel tref je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Soesterberg en Eemdijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-voorthuizen-3781

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Voorthuizen. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Voorthuizen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een t-shirt of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Voorthuizen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.barneveld.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Voorthuizen zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Dit type maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.

Plaats een reactie