hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Kootwijk

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Kootwijk? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kootwijk? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de buurt. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Kootwijk. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kootwijk?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Kootwijk centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Barneveld (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBuru 443772 EXBarneveld
TrekpleisterLangstraat 423771 BGBarneveld
DA DrogistJan van Schaffelaarstraat 383771 BVBarneveld
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaRozenstraat 33772 JHBarneveld
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosLangstraat 943771 BJBarneveld
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
ActionPastoor Gowthorpestraat 73772 CABarneveld
BlokkerJan van Schaffelaarstraat 463771 BVBarneveld
PrimeraJan van Schaffelaarstraat 643771 BWBarneveld
WibraLangstraat 543771 BHBarneveld
ZeemanLangstraat 603771 BHBarneveld
Albert HeijnBurgemeester Kuntzelaan 353771 EPBarneveld
JumboAmersfoortsestraat 703772 CKBarneveld
AldiTheaterplein 73772 KXBarneveld
LidlBegoniastraat 1553772 HCBarneveld

Online kapjes bestellen december 2021

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Kootwijk? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg en Lage Vuursche.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kootwijk-3775

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Kootwijk. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Kootwijk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een kussensloop & oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Kootwijk?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.barneveld.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 per masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Kootwijk zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel prima. Dit type maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.

Plaats een reactie