hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Beekdaelen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Beekdaelen? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je uitgebreide info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beekdaelen? We bieden een lijstje met winkels in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Beekdaelen. Denk aan de PLUS of Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beekdaelen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Beekdaelen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Beekdaelen (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 26361 CBNuth
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistStationstraat 2726361 BHNuth
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaDr Erensstraat 116301 DXValkenburg
ActionMarkt 106361 CBNuth
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanLouis van der Maesenstraat 46301 EAValkenburg
Albert HeijnEuropaplein 16336 BEHulsberg
JumboMarkt 216361 CBNuth
AldiScalaplein 16365 BPSchinnen
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

Online maskers kopen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Beekdaelen? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder tref je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Meerssen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beekdaelen-6365

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Beekdaelen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Beekdaelen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Beekdaelen?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.beekdaelen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Beekdaelen zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geaccepteerd. Deze categorie maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Amstenrade – Oirsbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie