hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Eijsden-Margraten

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Eijsden-Margraten? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal check je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eijsden-Margraten? Je vind een handig overzicht met aanbieders in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Eijsden-Margraten. Denk aan de Lidl & Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eijsden-Margraten?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Eijsden-Margraten centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Eijsden-Margraten (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBreusterstraat 436245 EHEijsden
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistGlacisweg 306212 BPMaastricht
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiBurgemeester Frans Cortenraadstraat 146247 NZGronsveld
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaBeekstraat 456231 LEMeerssen
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerPlein 1992 746221 JPMaastricht
Primerade Beente 826229 AVMaastricht
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanBeekstraat 96231 LEMeerssen
Albert HeijnSint Rochusstraat 206241 CDBunde
JumboKuilenstraat 736231 AVMeerssen
AldiBurgemeester Frans Cortenraadstraat 126247 NZGronsveld
LidlWilhelminastraat 636245 AVEijsden

De beste webwinkels september 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Eijsden-Margraten? Via internet heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel vind je meerdere shops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Meerssen, Maastricht, Beek, Stein en Sittard-Geleen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-eijsden-margraten-6252

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Eijsden-Margraten. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 26 september 2021. Geen mondkapje kopen Eijsden-Margraten? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop & stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Eijsden-Margraten?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.eijsden-margraten.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,90 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Eijsden-Margraten zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit type maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie