hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Meerssen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Meerssen? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Meerssen? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Wij tonen de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in september 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Meerssen, zoals de COOP & Action.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Meerssen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers vind je bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Meerssen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Meerssen (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpstraat 196227 BKMaastricht
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistGlacisweg 306212 BPMaastricht
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiSanderboutlaan 136181 DNElsloo
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaBeekstraat 456231 LEMeerssen
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerPlein 1992 746221 JPMaastricht
Primerade Beente 826229 AVMaastricht
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanBeekstraat 96231 LEMeerssen
Albert HeijnBrusselsepoort 456216 CGMaastricht
JumboKuilenstraat 736231 AVMeerssen
AldiMalbergsingel 546218 AVMaastricht
LidlGasthuisstraat 76231 JVMeerssen

Online verkooppunten september 2021

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Meerssen? Online vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-meerssen-6231

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Meerssen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Meerssen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop & dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Meerssen?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.meerssen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Meerssen koop je vanaf plusminus €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie