hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Valkenburg aan de Geul

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Valkenburg aan de Geul? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina lees je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Valkenburg aan de Geul? Je treft hier een lijst met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Valkenburg aan de Geul, zoals de Albert Heijn of Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl + HBB24.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Valkenburg aan de Geul?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet is het aanbod groot. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Valkenburg aan de Geul centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Valkenburg aan de Geul (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatIrmengard Passage 76301 ECValkenburg
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistLangen Akker 1746325 CNBerg En Terblijt
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaDr Erensstraat 116301 DXValkenburg
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanLouis van der Maesenstraat 46301 EAValkenburg
Albert HeijnEuropaplein 16336 BEHulsberg
JumboRijksweg 276267 ADCadier En Keer
AldiKerkstraat 26291 ACVaals
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

De beste webwinkels april 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Valkenburg aan de Geul? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen en Maastricht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-valkenburg-aan-de-geul-6342

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Valkenburg aan de Geul. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Valkenburg aan de Geul? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Valkenburg aan de Geul?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.valkenburg.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Valkenburg aan de Geul zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen voldoende. Dit soort maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie