hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Vaals

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Vaals? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vaals? Wij tonen een tabel met retailers in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Vaals. Bijvoorbeeld de Lidl & Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vaals?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Vaals centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Vaals (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMaastrichterlaan 436291 ELVaals
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistAmerikaplein 46269 DAMargraten
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiBurgemeester Frans Cortenraadstraat 146247 NZGronsveld
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaMaastrichterlaan 516291 ELVaals
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerPlein 1992 746221 JPMaastricht
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanMaastrichterlaan 786291 ETVaals
Albert HeijnPr Willem Alexanderpln 56291 GZVaals
JumboRijksweg 276267 ADCadier En Keer
AldiKerkstraat 26291 ACVaals
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

Online kapjes bestellen september 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Vaals? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vind je uiteenlopende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht en Beek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-vaals-6291

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Vaals. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zondag 26 september 2021. Geen mondkapje kopen Vaals? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Vaals?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.vaals.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 p/masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Vaals zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geoorloofd. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Vijlen-Lemiers, Vaals.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie