hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Venlo

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Venlo? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier tref je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Venlo? Je vind hier verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in september 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Venlo. Denk aan de Spar + HEMA.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Venlo?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Venlo centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Venlo (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVleesstraat 615911 JDVenlo
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistGelreplein 175914 RVVenlo
EtosGelreplein 175914 RVVenlo
GammaSint Anthonisweg 6-A5831 AEBoxmeer
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisPlataanstraat 315802 EHVenray
XenosVleesstraat 625911 JHVenlo
HemaVleesstraat 345911 JGVenlo
ActionMonseigneur Nolensplein 515911 GGVenlo
BlokkerMaasstraat 365911 DPVenlo
Primeravan Nijvenheimstraat 485912 BNVenlo
WibraGrote Beekstraat 75911 HWVenlo
ZeemanGrote Beekstraat 35911 HWVenlo
Albert HeijnSteenstraat 1365831 JKBoxmeer
JumboBurgemeester de Weichshavenstraat 15861 AXWanssum
Aldide Kloostertuin 155831 JSBoxmeer
LidlSpoorstraat 25831 CLBoxmeer

Online verkooppunten september 2021

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Venlo? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis en Boxmeer.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-venlo-5915

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Venlo. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Geen mondkapje kopen Venlo? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een kussensloop + oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Venlo?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.venlo.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,05 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Venlo zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel goed. Deze maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Oude zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie