hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Horst aan de Maas

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Horst aan de Maas? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier tref je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Horst aan de Maas? Je vind hier aanbieders in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Horst aan de Maas. Bijvoorbeeld de Aldi & Xenos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Bol.com en Drogist.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Horst aan de Maas?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Horst aan de Maas centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Horst aan de Maas (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMosaïque 315854 AWBergen L
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer
GammaSint Anthonisweg 6-A5831 AEBoxmeer
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisPlataanstraat 315802 EHVenray
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaMosaique 85854 AZBergen L
ActionMosaïque 175854 AWBergen L
BlokkerSteenstraat 695831 JCBoxmeer
PrimeraMosaïque 165854 AZBergen L
WibraHenseniusplein 55801 BBVenray
ZeemanRaadhuisplein 155854 AWBergen Lb
Albert HeijnSteenstraat 1365831 JKBoxmeer
JumboBurgemeester de Weichshavenstraat 15861 AXWanssum
Aldide Kloostertuin 155831 JSBoxmeer
LidlSpoorstraat 25831 CLBoxmeer

Online winkels september 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Horst aan de Maas? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht achterhaal je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer en Venray.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-horst-aan-de-maas-5865

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Horst aan de Maas. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Horst aan de Maas? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Horst aan de Maas?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.horstaandemaas.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Horst aan de Maas zijn iets duurder, zo’n €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen voldoende. Deze maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie