hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Bergeijk

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Bergeijk? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina lees je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bergeijk? Wij tonen een tabel met verkooppunten die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Bergeijk, zoals de Jumbo en Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl & Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bergeijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Bergeijk centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Bergeijk (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatElsenhof 15571 LABergeijk
TrekpleisterWillibrorduslaan 355552 HAValkenswaard
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosCorridor 105554 HMValkenswaard
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiDe Vest 745555 XPValkenswaard
PraxisIndustrieweg 7-A5527 AJHapert
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaHof 365571 CCBergeijk
ActionDe Kerverij 175554 CMValkenswaard
BlokkerHof 45571 CCBergeijk
PrimeraElsenhof 45571 LABergeijk
WibraHandwerkstraat 195554 HPValkenswaard
ZeemanHandwerkstraat 85554 HPValkenswaard
Albert HeijnBurgemeester Magneestraat 375571 HBBergeijk
JumboElsenhof 505571 LABergeijk
AldiBurgemeester Magneestraat 575571 HCBergeijk
LidlDe Kerverij 215554 CMValkenswaard

Online kapjes bestellen mei 2021

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Bergeijk? Op het internet is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij bekijk je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Veldhoven.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-bergeijk-5571

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Bergeijk. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Bergeijk? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Bergeijk?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.bergeijk.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Bergeijk zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen goed. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie