hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Valkenswaard

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Valkenswaard? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Valkenswaard? Je vind hier adresgegevens van retailers in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Wij tonen de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Valkenswaard, zoals de Albert Heijn + Action.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Valkenswaard?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webshops kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Valkenswaard centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Valkenswaard (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatCorridor 355554 HLValkenswaard
TrekpleisterWillibrorduslaan 355552 HAValkenswaard
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosCorridor 105554 HMValkenswaard
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiGalvaniweg 265482 TNSchijndel
PraxisIndustrieweg 7-A5527 AJHapert
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaEindhovenseweg 225554 ACValkenswaard
ActionDe Kerverij 175554 CMValkenswaard
BlokkerDeken Frankenstraat 125554 HKValkenswaard
PrimeraEindhovenseweg 255554 AAValkenswaard
WibraHandwerkstraat 195554 HPValkenswaard
ZeemanHandwerkstraat 85554 HPValkenswaard
Albert HeijnKard. de Jongstraat 175554 RBValkenswaard
JumboWillibrorduslaan 215552 HAValkenswaard
AldiHandwerkstraat 145554 HPValkenswaard
LidlDe Kerverij 215554 CMValkenswaard

Online maskers kopen mei 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Valkenswaard? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij achterhaal je een aantal populaire webwinkels met een ruim aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven en Bernheze.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-valkenswaard-5554

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Valkenswaard. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Valkenswaard? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Valkenswaard?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.valkenswaard.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Valkenswaard zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Valkenswaard, Kloosterakkers en Dommelen, Borkel en Schaft.

Plaats een reactie