hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Reusel-De Mierden

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Reusel-De Mierden? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier bekijk je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Reusel-De Mierden? Je treft hier een lijst met aanbieders in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Reusel-De Mierden, zoals de Albert Heijn of Etos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Reusel-De Mierden?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Reusel-De Mierden centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Reusel-De Mierden (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 545541 EAReusel
TrekpleisterPleintjes 905501 EBVeldhoven
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosSniederslaan 515531 EHBladel
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiGalvaniweg 265482 TNSchijndel
PraxisIndustrieweg 7-A5527 AJHapert
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaNieuwstraat 65521 CCEersel
ActionWilhelminalaan 685541 CZReusel
BlokkerSniederslaan 365531 ELBladel
PrimeraMarkt 705541 EAReusel
WibraPleintjes 2095501 EHVeldhoven
ZeemanMarkt 505541 EAReusel
Albert HeijnSniederslaan 535531 EHBladel
JumboMarkt 65541 EAReusel
AldiKruisstraat 35541 CHReusel
LidlMarkt 665527 ENHapert

Online winkels mei 2021

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Reusel-De Mierden? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-reusel-de-mierden-5541

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Reusel-De Mierden. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Reusel-De Mierden? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Reusel-De Mierden?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.reuseldemierden.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Reusel-De Mierden koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Deze categorie maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie