hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Bladel

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Bladel? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je praktische info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bladel? Je treft hier een lijst met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Bladel. Denk aan de Spar en Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bladel?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Bladel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Bladel (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSniederslaan 285531 ELBladel
TrekpleisterPleintjes 905501 EBVeldhoven
DA DrogistMarkt 235527 ENHapert
EtosSniederslaan 515531 EHBladel
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiGalvaniweg 265482 TNSchijndel
PraxisIndustrieweg 7-A5527 AJHapert
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaNieuwstraat 65521 CCEersel
ActionBoschweg 625481 ECSchijndel
BlokkerSniederslaan 365531 ELBladel
PrimeraSniederslaan 515531 EHBladel
WibraPleintjes 2095501 EHVeldhoven
ZeemanSniederslaan 115531 EGBladel
Albert HeijnSniederslaan 535531 EHBladel
JumboGindrapassage 185531 CPBladel
AldiLindestraat 495521 EHEersel
LidlMarkt 665527 ENHapert

Online kapjes bestellen mei 2021

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Bladel? Online zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Eersel, Veldhoven, Bernheze, Meierijstad en Mill en Sint Hubert.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-bladel-5531

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Bladel. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Bladel? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Bladel?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.bladel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,10 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bladel zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel prima. Dit type maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie