hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Eersel

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Eersel? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eersel? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Eersel. Onder andere bij de Lidl & Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Drogist.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eersel?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Eersel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je meerdere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Eersel (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNieuwstraat 45521 CCEersel
TrekpleisterPleintjes 905501 EBVeldhoven
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosNieuwstraat 285521 CCEersel
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiGalvaniweg 265482 TNSchijndel
PraxisPoort van Veghel 49245466 SBVeghel
XenosMeent 185501 JKVeldhoven
HemaNieuwstraat 65521 CCEersel
ActionBoschweg 625481 ECSchijndel
BlokkerNieuwstraat 305521 CCEersel
PrimeraNieuwstraat 355521 CAEersel
WibraPleintjes 2095501 EHVeldhoven
ZeemanNieuwstraat 325521 CCEersel
Albert HeijnDe Schaatsenmaker 85506 CZVeldhoven
JumboWillibrorduslaan 85521 KCEersel
AldiLindestraat 495521 EHEersel
LidlNieuwstraat 145521 CCEersel

Online winkels mei 2021

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Eersel? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder vind je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert en Cuijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-eersel-5521

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Eersel. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Eersel? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Eersel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.eersel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Eersel kosten ongeveer €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Dit soort maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie