hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Veldhoven

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Veldhoven? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Veldhoven? We bieden een lijstje met aanbieders die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Geen probleem. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Veldhoven. Onder andere bij de Spar of DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Veldhoven?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Meestal betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Veldhoven centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je populaire lokale retailers rondom de gemeente Veldhoven (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKromstraat 245504 BDVeldhoven
TrekpleisterPleintjes 905501 EBVeldhoven
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosPleintjes 1115501 EGVeldhoven
GammaPoort van Veghel 49205466 SBVeghel
KarweiGalvaniweg 265482 TNSchijndel
PraxisPoort van Veghel 49245466 SBVeghel
XenosMeent 185501 JKVeldhoven
HemaPleintjes 555501 EEVeldhoven
ActionBoschweg 625481 ECSchijndel
BlokkerPleintjes 485501 EBVeldhoven
PrimeraKromstraat 95504 BAVeldhoven
WibraPleintjes 2095501 EHVeldhoven
ZeemanKromstraat 95504 BAVeldhoven
Albert HeijnMarkt 185492 ABSint-Oedenrode
JumboPleintjes 1225501 ECVeldhoven
AldiKerkplein 25492 ANSint-Oedenrode
LidlBurgemeester van Hooffln 355503 BJVeldhoven

De beste webwinkels mei 2021

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Veldhoven? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij bekijk je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk en Boekel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-veldhoven-5505

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Veldhoven. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Veldhoven? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop + stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Veldhoven?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.veldhoven.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Veldhoven koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen geoorloofd. Deze categorie maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Veldhoven, Noordelijk Woongebied, Oerle.

Plaats een reactie