hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Bergen op Zoom

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Bergen op Zoom? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bergen op Zoom? Je vind een handig overzicht met verkooppunten bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Bergen op Zoom. Bijvoorbeeld de COOP & Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl of Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bergen op Zoom?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Bergen op Zoom centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Bergen op Zoom (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAntwerpsestraatweg 764615 ATBergen op Zoom
TrekpleisterNoordstraat 674531 GDTerneuzen
DA DrogistBloemendaal 544614 CWBergen Op Zoom
EtosMarkiezaatsweg 74615 PABergen op Zoom
GammaKruisakkers 114613 BVBergen op Zoom
KarweiStationsplein 264561 GCHulst
PraxisVan Konijnenburgweg 214611 HKBergen op Zoom
XenosSt. Josephstraat 414611 MKBergen Op Zoom
HemaVoetboog 724611 MLBergen op Zoom
ActionMarkiezaatsweg 54615 PABergen op Zoom
BlokkerVan Konijnenburgweg 614612 PLBergen op Zoom
PrimeraBloemendaal 564614 CWBergen op Zoom
WibraAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen op Zoom
ZeemanAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen Op Zoom
Albert HeijnMarkiezaatsweg 34615 PABergen op Zoom
JumboStationsplein 304561 GCHulst
AldiGlacisstraat 174615 AEBergen Op Zoom
LidlAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen Op Zoom

Online kapjes bestellen mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Bergen op Zoom? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel vind je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland en Goes.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-bergen-op-zoom-4616

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Bergen op Zoom. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Bergen op Zoom? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes aanbiedingen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Bergen op Zoom?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.bergenopzoom.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Bergen op Zoom kosten ongeveer €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Dit type maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie