hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Noord-Beveland

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Noord-Beveland? Vanaf deze zomer moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Noord-Beveland? We bieden een lijstje met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Noord-Beveland, zoals de PLUS of Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Deweegschaal.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Noord-Beveland?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Noord-Beveland centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere lokale shops rondom de gemeente Noord-Beveland (provincie Zeeland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Spinne 394463 CZGoes
TrekpleisterWeststraat 204421 ACKapelle
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosKolveniershof 344461 DBGoes
GammaMarconistraat 114461 HHGoes
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosGanzepoortstraat 12144461 JZGoes
HemaKlokstraat 114461 JKGoes
ActionDam 14461 HVGoes
BlokkerKolveniershof 28304461 DBGoes
PrimeraSint Adriaanstraat 84461 JCGoes
WibraSint Adriaanstraat 104461 JCGoes
ZeemanBeukenhof 124462 ENGoes
Albert HeijnKolveniershof 444461 DBGoes
JumboMarconistraat 14461 HHGoes
AldiMolenplein 64461 BJGoes
LidlDe Spinne 464463 CWGoes

Online verkooppunten juni 2023

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Noord-Beveland? Op het internet vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder tref je meerdere shops met een goed aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Vlissingen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-noord-beveland-4491

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Noord-Beveland. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Noord-Beveland? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een t-shirt en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Noord-Beveland?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.noord-beveland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,05 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Noord-Beveland zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie