hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Terneuzen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Terneuzen? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Terneuzen? Je vind hier retailers die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Terneuzen. Bijvoorbeeld de Dekamarkt + Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Bol.com en Plein.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Terneuzen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Terneuzen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je meerdere lokale shops rondom de gemeente Terneuzen (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoordstraat 924531 GKTerneuzen
TrekpleisterNoordstraat 674531 GDTerneuzen
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosKapellestraat 204524 CZSluis
GammaIndustrieweg 104501 PMOostburg
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosGanzepoortstraat 12144461 JZGoes
HemaHavenstraat 74531 EKTerneuzen
ActionNieuwstraat 474524 ECSluis
BlokkerSpuiplein 574511 APBreskens
PrimeraSpuiplein 534511 APBreskens
WibraGroote Markt 124524 CDSluis
ZeemanArsenaalstraat 44531 CZTerneuzen
Albert HeijnTorenweidelaan 24501 AKOostburg
JumboPeurssensstraat 214527 BKAardenburg
AldiSt. Annastraat 174524 JBSluis
LidlLangestraat 464501 BSOostburg

Online winkels juni 2024

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Terneuzen? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder check je meerdere shops met een goed aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele en Kapelle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-terneuzen-4535

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Terneuzen. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Terneuzen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Duurzame mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Terneuzen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.terneuzen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Terneuzen zijn iets duurder, zo’n €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geoorloofd. Deze categorie maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie