hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Sluis

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Sluis? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier tref je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sluis? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Sluis. Bijvoorbeeld de COOP & Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Plein.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sluis?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Sluis centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Sluis (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKapellestraat 54524 CWSluis
TrekpleisterWeststraat 204421 ACKapelle
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosKapellestraat 204524 CZSluis
GammaIndustrieweg 104501 PMOostburg
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosGanzepoortstraat 12144461 JZGoes
HemaNieuwstraat 104524 EDSluis
ActionNieuwstraat 474524 ECSluis
BlokkerSpuiplein 574511 APBreskens
PrimeraSpuiplein 534511 APBreskens
WibraGroote Markt 124524 CDSluis
ZeemanGarenmarkt 14524 CRSluis
Albert HeijnTorenweidelaan 24501 AKOostburg
JumboBurgemeester van Zuijenstraat 794511 GLBreskens
AldiSt. Annastraat 174524 JBSluis
LidlLangestraat 464501 BSOostburg

Online winkels april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Sluis? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Noord-Beveland, Goes, Borsele, Kapelle en Reimerswaal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-sluis-4524

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Sluis. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Sluis? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een zakdoek + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Sluis?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentesluis.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Sluis zijn wat duurder, c.a. €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel goed. Dit type maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie