hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Goes

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Goes? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Goes? Je treft hier een lijst met winkels bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Goes, zoals de COOP en HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Goes?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Goes centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Goes (provincie Zeeland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Spinne 394463 CZGoes
TrekpleisterWeststraat 204421 ACKapelle
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosKolveniershof 344461 DBGoes
GammaMarconistraat 114461 HHGoes
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosGanzepoortstraat 12144461 JZGoes
HemaKlokstraat 114461 JKGoes
ActionDam 14461 HVGoes
BlokkerKolveniershof 28304461 DBGoes
PrimeraSint Adriaanstraat 84461 JCGoes
WibraSint Adriaanstraat 104461 JCGoes
ZeemanBeukenhof 124462 ENGoes
Albert HeijnKolveniershof 444461 DBGoes
JumboMarconistraat 14461 HHGoes
AldiMolenplein 64461 BJGoes
LidlDe Spinne 464463 CWGoes

Online verkooppunten juni 2023

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Goes? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht check je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen en Veere.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-goes-4463

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Goes. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Liever geen mondkapje kopen Goes? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Goes?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.goes.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Goes zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen of textiel acceptabel. Deze maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie