hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Beuningen

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Beuningen? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beuningen? Je vind een handig overzicht met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Beuningen, zoals de Lidl + HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beuningen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online groeit het aanbod snel. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Beuningen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Beuningen (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatJulianaplein 86641 CTBeuningen Gld
TrekpleisterJulianaplein 116641 CSBeuningen Gld
DA DrogistSpoorstraat 966591 GVGennep
EtosKerkplein 926641 BHBeuningen Gld
GammaClaudiuslaan 626642 AGBeuningen
KarweiAmbachtsweg 246562 AVGroesbeek
PraxisNieuweweg 1516603 BLWijchen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaJulianaplein 96641 CSBeuningen Gld
ActionKerkplein 1426641 BHBeuningen Gld
BlokkerJulianaplein 1746641 CTBeuningen Gld
PrimeraThorbeckeplein 136641 CBBeuningen Gld
WibraSpoorstraat 386602 AZWijchen
ZeemanJulianaplein 266641 CTBeuningen Gld
Albert HeijnKerkplein 726641 BHBeuningen
JumboEkershof 56621 CJDreumel
AldiHomberg 256601 XWWijchen
LidlHerwendaalseweg 386562 AJGroesbeek

De beste webwinkels februari 2023

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Beuningen? Online is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beuningen-6642

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Beuningen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Beuningen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Beuningen?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.beuningen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Beuningen koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel acceptabel. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie