hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Gennep

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Gennep? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gennep? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Gennep. Denk aan de Spar & DA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en HBB24.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Gennep?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers vind je bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Gennep centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Gennep (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZandstraat 306591 DDGennep
TrekpleisterSymfoniestraat 1426544 TMNijmegen
DA DrogistSpoorstraat 966591 GVGennep
EtosZandstraat 296591 DAGennep
GammaEnergieweg 22/246541 CXNijmegen
KarweiAmbachtsweg 246562 AVGroesbeek
PraxisSluisweg 56582 AGHeumen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaZandstraat 566591 DDGennep
ActionEuropaplein 106591 AZGennep
BlokkerDorpsplein 166562 AHGroesbeek
PrimeraZandstraat 736591 DBGennep
WibraZwanenveld 90376538 SBNijmegen
ZeemanZandstraat 96591 DAGennep
Albert HeijnWilhelminaplein 46591 GXGennep
JumboEuropaplein 16591 AVGennep
AldiMartinushof 16591 DMGennep
LidlHerwendaalseweg 386562 AJGroesbeek

Online kapjes bestellen september 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Gennep? Op het internet is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder tref je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen en Kerkrade.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-gennep-6591

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Gennep. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Gennep? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een t-shirt of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor vrouwen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Gennep?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gennep.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €0,80 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Gennep zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel of katoen goed. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie