hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Wijchen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Wijchen? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wijchen? We bieden een lijstje met verkooppunten in de buurt. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Wijchen. Denk aan de COOP en HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wijchen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet heb je genoeg keuze. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Wijchen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Wijchen (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatTouwslagersbaan 186602 AKWijchen
TrekpleisterSymfoniestraat 1426544 TMNijmegen
DA DrogistSpoorstraat 966591 GVGennep
EtosSpoorstraat 106602 AZWijchen
GammaEnergieweg 22/246541 CXNijmegen
KarweiAmbachtsweg 246562 AVGroesbeek
PraxisSluisweg 56582 AGHeumen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaSpoorstraat 156602 AVWijchen
ActionBurchtstraat 96602 APWijchen
BlokkerSpoorstraat 376602 AWWijchen
PrimeraMarkt 246602 ANWijchen
WibraSpoorstraat 386602 AZWijchen
ZeemanTouwslagersbaan 336602 AJWijchen
Albert HeijnEuropaplein 856602 GVWijchen
JumboEuropaplein 16591 AVGennep
AldiHomberg 256601 XWWijchen
LidlHerwendaalseweg 386562 AJGroesbeek

Online maskers kopen februari 2023

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Wijchen? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder bekijk je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Gennep, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal en Nijmegen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wijchen-6602

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Wijchen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Wijchen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Wijchen?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.wijchen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Wijchen koop je vanaf plusminus €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Deze maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie