hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Heumen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Heumen? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal tref je praktische info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heumen? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Heumen, zoals de Jumbo & DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Drogist.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heumen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. In de regel betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Heumen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Heumen (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPassage 26581 WKMalden
TrekpleisterSymfoniestraat 1426544 TMNijmegen
DA DrogistSymfoniestraat 1726544 TNNijmegen
EtosWinkelcentrum 126581 BWMalden
GammaEnergieweg 22/246541 CXNijmegen
KarweiAmbachtsweg 246562 AVGroesbeek
PraxisSluisweg 56582 AGHeumen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaPromenade 146581 BVMalden
ActionWinkelcentrum 176581 BVMalden
BlokkerDorpsplein 166562 AHGroesbeek
PrimeraWaterstraat 646573 ADBeek
WibraZwanenveld 90376538 SBNijmegen
ZeemanPromenade 56581 BWMalden
Albert HeijnWinkelcentrum 196581 BVMalden
JumboDe Meent 16562 CZGroesbeek
AldiHeerbaan 1586566 EVMillingen aan de Rijn
LidlHerwendaalseweg 386562 AJGroesbeek

De beste webwinkels februari 2023

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Heumen? Op het internet profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht bekijk je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade, Brunssum en Heerlen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-heumen-6582

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Heumen. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Heumen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een kussensloop en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Heumen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.heumen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,15 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Heumen zijn iets duurder, zo’n €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Heumen, Overasselt.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie