hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Mook en Middelaar

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Mook en Middelaar? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina check je handige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Mook en Middelaar? We bieden een lijstje met winkels in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Mook en Middelaar. Bijvoorbeeld de Jumbo of DA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Mook en Middelaar?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Mook en Middelaar centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je populaire lokale winkels rondom de gemeente Mook en Middelaar (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPassage 26581 WKMalden
TrekpleisterSymfoniestraat 1426544 TMNijmegen
DA DrogistSymfoniestraat 1726544 TNNijmegen
EtosWinkelcentrum 126581 BWMalden
GammaEnergieweg 22/246541 CXNijmegen
KarweiAmbachtsweg 246562 AVGroesbeek
PraxisSluisweg 56582 AGHeumen
XenosZwanenveld 90546538 SCNijmegen
HemaPromenade 146581 BVMalden
ActionWinkelcentrum 176581 BVMalden
BlokkerDorpsplein 166562 AHGroesbeek
PrimeraWaterstraat 646573 ADBeek
WibraZwanenveld 90376538 SBNijmegen
ZeemanPromenade 56581 BWMalden
Albert HeijnWinkelcentrum 196581 BVMalden
JumboDe Meent 16562 CZGroesbeek
AldiHeerbaan 1586566 EVMillingen aan de Rijn
LidlHerwendaalseweg 386562 AJGroesbeek

Online winkels september 2021

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Mook en Middelaar? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder vergelijk je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Heumen, Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade en Brunssum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-mook-en-middelaar-6586

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Mook en Middelaar. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Mook en Middelaar? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor mannen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Mook en Middelaar?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.mookenmiddelaar.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 per masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Mook en Middelaar zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen prima. Dit soort maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Producten als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Mook, Middelaar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie