hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Haarlem

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Haarlem? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Haarlem? Je vind een handig overzicht met winkels uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Haarlem. Onder andere bij de Spar & Blokker.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Haarlem?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Haarlem centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Haarlem (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGeneraal Cronjéstraat 20212021 JKHaarlem
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosGeneraal Cronjéstraat 1142021 JMHaarlem
GammaMeubelmakerstraat 111991 JDVelserbroek
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosKerkweg 31431961 JAHeemskerk
HemaKruisstraat 512011 PWHaarlem
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerJulianapark 562022 ABHaarlem
PrimeraSantpoorterstraat 622023 DDHaarlem
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanGeneraal Cronjestraat 422021 JJHaarlem
Albert HeijnSoendaplein 182022 BAHaarlem
JumboHaydnplein 81962 KEHeemskerk
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlCanopusplein 31974 ASIJmuiden

Online kapjes bestellen augustus 2022

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Haarlem? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht tref je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Velsen, Heemskerk, Beverwijk, Bergen Noord-Holland en Uitgeest.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-haarlem-2023

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Haarlem. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Haarlem? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Haarlem?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlem.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Haarlem koop je vanaf plusminus €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen genoeg. Dit soort maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie