hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Beverwijk

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Beverwijk? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beverwijk? Je treft hier een lijst met winkels uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Beverwijk. Bijvoorbeeld de COOP of Blokker.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beverwijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Beverwijk centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Beverwijk (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBreestraat 731941 EEBeverwijk
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistVoorstraat 981931 ANEgmond Aan Zee
EtosBreestraat 901941 ELBeverwijk
GammaOmval 571812 NAAlkmaar
KarweiDe Hoefsmid 21851 PZHeiloo
PraxisKoelmalaan 391812 PRAlkmaar
XenosBeverhof 431941 ECBeverwijk
HemaMiddelweg 1291911 EDUitgeest
ActionSchevelstraat 101911 CKUitgeest
BlokkerBeverhof 201941 ECBeverwijk
PrimeraBeverhof 61941 ECBeverwijk
WibraEuropaplein 441825 TLAlkmaar
ZeemanVoorstraat 1041931 ANEgmond Aan Zee
Albert HeijnBeverhof 371941 ECBeverwijk
JumboVoorstraat 901931 ANEgmond aan Zee
AldiBakkerspleintje 771901 EZCastricum
LidlHet Hoekstuk 101852 KXHeiloo

Webshops vergelijken juni 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Beverwijk? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beverwijk-1941

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Beverwijk. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 12 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Beverwijk? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een t-shirt & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Beverwijk?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.beverwijk.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Beverwijk zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel voldoende. Deze maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noordwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee, De Pijp en Wijkerbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie