hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Zandvoort

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Zandvoort? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina check je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zandvoort? Je vind hier adresgegevens van retailers in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Zandvoort, zoals de Aldi en HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Bol.com + Dailystyle.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zandvoort?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Zandvoort centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Zandvoort (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNice Passage 32037 AJHaarlem
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosRivièradreef 132037 ACHaarlem
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaKruisstraat 512011 PWHaarlem
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerRivièraplein 112037 ASHaarlem
PrimeraLeonardo da Vinciplein 22037 RRHaarlem
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanRivieradreef 42037 AGHaarlem
Albert HeijnSoendaplein 182022 BAHaarlem
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Online maskers kopen augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Zandvoort? Op het internet is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Haarlem, Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Bergen Noord-Holland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zandvoort-2041

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Zandvoort. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Zandvoort? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt of stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Zandvoort?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.zandvoort.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Zandvoort kosten ongeveer €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel of katoen genoeg. Deze maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie