hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Borsele

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Borsele? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website tref je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Borsele? We bieden een lijstje met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Borsele. Bijvoorbeeld de Jumbo & Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl & Plein.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Borsele?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Normaal betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Borsele centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Borsele (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStenevate 24451 KBHeinkenszand
TrekpleisterWeststraat 204421 ACKapelle
DA DrogistDorpsstraat 564451 ACHeinkenszand
EtosDorpsstraat 614451 BBHeinkenszand
GammaGovert Flincklaan 74383 WBVlissingen
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisGildeweg 84383 NKVlissingen
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaLange Zelke 64381 GAVlissingen
ActionHoofdstraat 154421 JRKapelle
BlokkerGildeweg 64383 NKVlissingen
PrimeraKanaalstraat 44388 BMOost-Souburg
WibraLange Zelke 184381 GAVlissingen
ZeemanKanaalstraat 294388 BJOost-souburg
Albert HeijnBiezelingsestraat 14421 BLKapelle
JumboDorpsstraat 904413 CEKrabbendijke
AldiHoofdstraat 154421 JRKapelle
LidlPapegaaienburg 64386 DAVlissingen

Webshops vergelijken juni 2023

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Borsele? Via internet heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht check je uiteenlopende webshops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen, Veere en Middelburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-borsele-4451

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Borsele. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Borsele? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Borsele?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.borsele.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Borsele koop je vanaf plusminus €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goed. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie