hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Vlissingen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Vlissingen? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vlissingen? Wij tonen een tabel met aanbieders die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Vlissingen. Denk aan de Lidl & DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vlissingen?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Vlissingen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Vlissingen (provincie Zeeland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPaauwenburgweg 44384 JEVlissingen
Trekpleistert Rond 184285 DEWoudrichem
DA DrogistLange Zelke 504381 GAVlissingen
EtosGildeweg 64383 NKVlissingen
GammaGovert Flincklaan 74383 WBVlissingen
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisGildeweg 84383 NKVlissingen
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaLange Zelke 64381 GAVlissingen
ActionSpuistraat 224381 HRVlissingen
BlokkerGildeweg 64383 NKVlissingen
PrimeraLange Zelke 24381 GAVlissingen
WibraLange Zelke 184381 GAVlissingen
ZeemanLange Zelke 94381 EWVlissingen
Albert HeijnAagje Dekenstraat 164381 RZVlissingen
JumboHermesweg 254382 NDVlissingen
AldiGlacisstraat 224381 RJVlissingen
LidlJohan van Reigersbergstraat 34336 XAMiddelburg

Online kapjes bestellen juni 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Vlissingen? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vergelijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena en Gorinchem.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vlissingen-4384

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Vlissingen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: woensdag 12 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Vlissingen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Vlissingen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.vlissingen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Vlissingen zijn iets duurder, zo’n €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goed. Deze categorie maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie