hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Kapelle

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Kapelle? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kapelle? We bieden een lijstje met winkels bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Kapelle, zoals de Jumbo of Kruidvat.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kapelle?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Kapelle centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Kapelle (provincie Zeeland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKanaalstraat 74388 BJOost-Souburg
TrekpleisterWeststraat 204421 ACKapelle
DA DrogistLange Zelke 504381 GAVlissingen
EtosGildeweg 64383 NKVlissingen
GammaGovert Flincklaan 74383 WBVlissingen
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisGildeweg 84383 NKVlissingen
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaLange Zelke 64381 GAVlissingen
ActionHoofdstraat 154421 JRKapelle
BlokkerGildeweg 64383 NKVlissingen
PrimeraKanaalstraat 44388 BMOost-Souburg
WibraLange Zelke 184381 GAVlissingen
ZeemanKanaalstraat 294388 BJOost-souburg
Albert HeijnBiezelingsestraat 14421 BLKapelle
JumboDorpsstraat 904413 CEKrabbendijke
AldiHoofdstraat 154421 JRKapelle
LidlPapegaaienburg 64386 DAVlissingen

Online maskers kopen juni 2023

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Kapelle? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je meerdere shops met een goed aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg en Schouwen-Duiveland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kapelle-4421

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Kapelle. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Kapelle? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Kapelle?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.kapelle.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Kapelle zijn wat duurder, c.a. €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geoorloofd. Deze categorie maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Items als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Kapelle, Wemeldinge, Schore.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie