hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Heusden

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Heusden? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina bekijk je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heusden? Je vind hier aanbieders in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Heusden. Denk aan de Spar en Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Bol.com + Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heusden?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Heusden centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je de grotere lokale shops rondom de gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 145251 ATVlijmen
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistMolenhoekpassage 85242 CZRosmalen
EtosGroote Wielenlaan 3895247 JCRosmalen
GammaGroote Vlietlaan 175245 PARosmalen
KarweiDe Grote Elst 425246 JRRosmalen
PraxisLugteren 15237 JVs-Hertogenbosch
XenosHelftheuvel 825224 APs-Hertogenbosch
HemaPlein 325251 ATVlijmen
ActionPlein 115251 ASVlijmen
BlokkerDe Akker 545251 CBVlijmen
PrimeraHarry Coppensstraat 345241 BERosmalen
WibraVughterstraat 105211 GHDen Bosch
ZeemanDe Driesprong 365241 TJRosmalen
Albert HeijnGroote Wielenlaan 3855247 JCRosmalen
JumboOliemaat 45251 AGVlijmen
AldiOliemaat 65251 AGVlijmen
LidlPastoor van Thiellaan 385246 BSRosmalen

De beste webwinkels mei 2021

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Heusden? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel achterhaal je enkele erkende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-heusden-5251

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Heusden. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Heusden? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Heusden?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.heusden.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. Deze kosten je circa €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Heusden zijn wat duurder, c.a. €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie