hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Loon op Zand

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Loon op Zand? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website tref je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Loon op Zand? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij vergelijken de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Loon op Zand. Bijvoorbeeld de Lidl en Wibra.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Loon op Zand?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet is er een enorm assortiment. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Loon op Zand centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij ontdek je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Loon op Zand (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 565175 BBLoon op Zand
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistLooiersplein 275104 GPDongen
EtosHoofdstraat 715171 DKKaatsheuvel
GammaProf. Lorentzweg 285144 NPWaalwijk
KarweiProf. Zeemanweg 145144 NNWaalwijk
PraxisChristiaan Huygensweg 105151 DNDrunen
XenosStationstraat 335141 GBWaalwijk
HemaHoofdpoort 185171 DNKaatsheuvel
ActionHoofdstraat 475171 DJKaatsheuvel
BlokkerHoofdstraat 775171 DKKaatsheuvel
PrimeraOranjeplein 245175 BELoon op Zand
WibraStationsstraat 845141 GGWaalwijk
ZeemanHoofdstraat 755171 DKKaatsheuvel
Albert HeijnGasthuisstraat 1245171 GJKaatsheuvel
JumboHoofdpoort 225171 DNKaatsheuvel
AldiJan de Rooijstraat 155171 DRKaatsheuvel
LidlGasthuisstraat 205171 GGKaatsheuvel

De beste webwinkels mei 2021

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Loon op Zand? Via internet is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder achterhaal je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen en Hilvarenbeek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-loon-op-zand-5175

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Loon op Zand. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Loon op Zand? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Goedkoopste mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Loon op Zand?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.loonopzand.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. Deze kosten je circa €0,80 per masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Loon op Zand kosten ongeveer €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel voldoende. Dit soort maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie