hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen s-Hertogenbosch

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in s-Hertogenbosch? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in s-Hertogenbosch? Wij tonen een tabel met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom s-Hertogenbosch. Onder andere bij de Jumbo & HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Bol.com of Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in s-Hertogenbosch?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in s-Hertogenbosch centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente s-Hertogenbosch (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZuiderparkweg 675216 HADen Bosch
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistLooiersplein 275104 GPDongen
EtosPensmarkt 65211 JTDen Bosch
GammaVogelstraat 205212 VLs-Hertogenbosch
KarweiHelftheuvelweg 75222 AVs-Hertogenbosch
PraxisChristiaan Huygensweg 105151 DNDrunen
XenosGruttostraat 275212 VMs-Hertogenbosch
HemaStationsplein 1635211 BPDen Bosch
ActionMgr. Van Roosmalenplein 15213 GCDen Bosch
BlokkerHinthamerstraat 275211 MDDen Bosch
PrimeraPettelaarseweg 2595216 BMDen Bosch
WibraVughterstraat 105211 GHDen Bosch
ZeemanSumatrastraat 585215 BAs-Hertogenbosch
Albert HeijnGasthuisstraat 1245171 GJKaatsheuvel
JumboHoofdpoort 225171 DNKaatsheuvel
AldiJan de Rooijstraat 155171 DRKaatsheuvel
LidlGasthuisstraat 205171 GGKaatsheuvel

Webshops vergelijken mei 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in s-Hertogenbosch? Op het internet vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht ontdek je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau en Dongen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-s-hertogenbosch-5222

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom s-Hertogenbosch. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen s-Hertogenbosch? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een kussensloop & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in s-Hertogenbosch?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.s-hertogenbosch.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in s-Hertogenbosch kosten ongeveer €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Deze maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie