hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Neder-Betuwe

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Neder-Betuwe? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Let op: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Neder-Betuwe? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Neder-Betuwe, zoals de Albert Heijn + Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Neder-Betuwe?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Neder-Betuwe centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Neder-Betuwe (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 44043 KKOpheusden
TrekpleisterKamperfoelie 154007 TKTiel
DA DrogistMarkt 113961 BCWijk Bij Duurstede
EtosDorpsstraat 24043 KKOpheusden
GammaBulkweg 44005 LBTiel
KarweiSimon Stevinstraat 264004 JVTiel
PraxisBuitenbulkweg 14005 LATiel
XenosSantwijcksepoort 34001 PCTiel
HemaVerbrughweg 344033 GPLienden
ActionMolenstraatje 14001 CATiel
BlokkerWaterstraat 424001 APTiel
PrimeraVerbrughweg 384033 GPLienden
WibraVoorstad 234001 LSTiel
ZeemanHoogeindsestraat 44001 ABTiel
Albert HeijnSwaenenstate 44043 KEOpheusden
JumboVerbrughweg 164033 GPLienden
AldiDorpsstraat 44043 KKOpheusden
LidlDe Kranshof 14005 DETiel

Online verkooppunten februari 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Neder-Betuwe? Online is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht bekijk je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-neder-betuwe-4043

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Neder-Betuwe. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Neder-Betuwe? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Neder-Betuwe?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.nederbetuwe.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Neder-Betuwe zijn iets duurder, zo’n €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel goed. Dit soort maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als lakens of een theedoek zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie