hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Houten

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Houten? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina verzamel je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Houten? Je vind hier winkels bij jou in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Houten. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Groupdeal.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Houten?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Houten centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je meerdere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Houten (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 93991 DKHouten
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistMarkt 113961 BCWijk Bij Duurstede
EtosTraaij 803971 GRDriebergen-Rijsenburg
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiHoge Maat 6-A3961 NCWijk bij Duurstede
PraxisDe Maat 13991 ANHouten
XenosHoofdstraat 773901 AGVeenendaal
HemaHet Slot 23981 KCBunnik
ActionDe Maat 13991 ANHouten
BlokkerTraaij 403971 GPDriebergen-Rijsenburg
PrimeraDe Meent 343984 JKOdijk
WibraHoofdstraat 313901 ABVeenendaal
ZeemanTraay 233971 GBDriebergen-rijsenburg
Albert HeijnPlein 133991 DKHouten
JumboDe Meent 403984 JKOdijk
AldiTraaij 993971 GDDriebergen-Rijsenburg
LidlTraaij 1533971 GEDriebergen-Rijsenburg

Online winkels februari 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Houten? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met veel keuze, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Renswoude en Rhenen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-houten-3993

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Houten. Zelf maken is ook een optie.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Houten? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Houten?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.houten.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,10 per masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Houten koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ‘t Goy, ‘t Goy Buitengebied, Tull en ‘t waal, Tull en ‘t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie