hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Tiel

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Tiel? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal tref je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tiel? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Tiel, zoals de Albert Heijn en Blokker.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tiel?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Tiel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Tiel (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStellingmolen 93995 ATHouten
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistMarkt 113961 BCWijk Bij Duurstede
EtosWaterstraat 344001 APTiel
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiSimon Stevinstraat 264004 JVTiel
PraxisDe Maat 13991 ANHouten
XenosSantwijcksepoort 34001 PCTiel
HemaMarkt 34001 ASTiel
ActionMolenstraatje 14001 CATiel
BlokkerWaterstraat 424001 APTiel
PrimeraWaterstraat 734001 ANTiel
WibraVoorstad 234001 LSTiel
ZeemanHoogeindsestraat 44001 ABTiel
Albert HeijnPlein 133991 DKHouten
JumboSpoorhaag 1293995 EDHouten
AldiKwelkade 534001 RLTiel
LidlStellingmolen 53995 ATHouten

Online winkels april 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Tiel? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij check je uiteenlopende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Renswoude.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-tiel-4004

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Tiel. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Tiel? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek & oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Tiel?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.tiel.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Tiel zijn iets duurder, zo’n €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen prima. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie