hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Castricum

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Castricum? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je waardevolle info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Castricum? Je vind een handig overzicht met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Castricum, zoals de Aldi & DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Castricum?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Castricum centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je de grotere lokale shops rondom de gemeente Castricum (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBurgemeester Mooijstraat 251901 EPCastricum
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistJan Oldenburglaan 151861 JSBergen Nh
EtosGeesterduin 511902 EJCastricum
GammaOmval 571812 NAAlkmaar
KarweiDe Hoefsmid 21851 PZHeiloo
PraxisKoelmalaan 391812 PRAlkmaar
XenosBakkerspleintje 251901 EZCastricum
HemaPlein 791861 JXBergen (NH)
ActionEuropaboulevard 1911825 REAlkmaar
BlokkerGeesterduin 9131902 EJCastricum
PrimeraGeesterduin 101902 EKCastricum
WibraEuropaplein 441825 TLAlkmaar
ZeemanGeesterduin 401902 ELCastricum
Albert HeijnVuurbaak 11906 BSLimmen
JumboHeereweg 31871 EBSchoorl
AldiBakkerspleintje 771901 EZCastricum
LidlHet Hoekstuk 101852 KXHeiloo

Online kapjes bestellen juli 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Castricum? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Heiloo, Alkmaar, Texel, Den Helder en Hollands Kroon.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-castricum-1906

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Castricum. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Castricum? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop & stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Castricum?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.castricum.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Castricum kosten ongeveer €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goedgekeurd. Dit soort maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie