hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Heiloo

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Heiloo? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal tref je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heiloo? Je vind een handig overzicht met aanbieders bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Heiloo. Bijvoorbeeld de Spar & Etos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Dailystyle.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heiloo?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Heiloo centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Heiloo (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsplein 411851 LNHeiloo
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistBrugstraat 391775 BDMiddenmeer
Etost Loo 111851 HTHeiloo
GammaOmval 571812 NAAlkmaar
KarweiDe Hoefsmid 21851 PZHeiloo
PraxisKoelmalaan 391812 PRAlkmaar
XenosEuropaplein 11825 TLAlkmaar
Hemat Loo 361851 HTHeiloo
ActionEuropaboulevard 1911825 REAlkmaar
BlokkerHeerenweg 401851 KSHeiloo
PrimeraEuropaboulevard 1791825 REAlkmaar
WibraEuropaplein 441825 TLAlkmaar
ZeemanHet Loo 21851 HTHeiloo
Albert HeijnWendelaarstraat 11814 GRAlkmaar
JumboPaardenmarkt 21811 KHAlkmaar
AldiVincent van Goghlaan 11816 VMAlkmaar
LidlSaskerstraat 431831 CWKoedijk

Online verkooppunten juli 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Heiloo? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel bekijk je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Alkmaar, Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-heiloo-1851

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Heiloo. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Heiloo? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wasbare mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Heiloo?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.heiloo.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Heiloo kosten ongeveer €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen geoorloofd. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als lakens of een theedoek zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Blockhovepark, Heiloo Noord-West, Heiloo-Midden, Heiloo-West, Stationsomgeving, Ypestein, Heiloo-Oost, Heiloo Zuid-West.

Plaats een reactie