hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Cranendonck

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Cranendonck? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website tref je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Cranendonck? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in oktober 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Cranendonck. Onder andere bij de PLUS en Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Cranendonck?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers vind je bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Cranendonck centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Cranendonck (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 46021 CDBudel
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistOranjeplein 2296006 CXWeert
EtosMarkt 156021 CEBudel
GammaRoermondseweg 986004 AVWeert
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisMoesdijk 56004 AXWeert
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaNieuwe Markt 76001 ELWeert
ActionNieuwstraat 1086021 HWBudel
BlokkerCapucijnerplein 16021 CABudel
PrimeraOranjeplein 2316006 CXWeert
WibraBeekstraat 76001 GGWeert
ZeemanMarkt 66021 CDBudel
Albert HeijnDr. Ant. Mathijsenstraat 206021 CLBudel
JumboCapucijnerplein 176021 CABudel
AldiAkker 56017 BNThorn
LidlRingbaan West 156006 NJWeert

Online maskers kopen oktober 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Cranendonck? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder check je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Maasgouw, Weert, Peel en Maas, Beesel en Venlo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-cranendonck-6021

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Cranendonck. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 24 oktober 2021. Geen mondkapje kopen Cranendonck? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kappers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Cranendonck?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.cranendonck.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Cranendonck kosten ongeveer €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Deze categorie maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie