hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Peel en Maas

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Peel en Maas? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Peel en Maas? We bieden een lijstje met verkooppunten bij jou in de buurt. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Peel en Maas. Bijvoorbeeld de Spar en DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + HBB24.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Peel en Maas?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Peel en Maas centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Peel en Maas (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 855981 APPanningen
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistPatersstraat 265981 TSPanningen
EtosKerkstraat 65961 GDHorst
GammaJohn F. Kennedylaan 285981 XCPanningen
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisNijmeegseweg 285916 PTVenlo
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaMarkt 815981 APPanningen
ActionKepringelehof 15981 CPPanningen
BlokkerRaadhuisstraat 55981 BAPanningen
PrimeraMarkt 655981 APPanningen
WibraCarleyspassage 85921 JWVenlo
ZeemanKepringelehof 55981 CPPanningen
Albert HeijnRaadhuisplein 165981 ATPanningen
JumboKerkstraat 435981 CDPanningen
AldiRaadhuisplein 45975 BKSevenum
LidlPast. Huijbenplein 195981 BHPanningen

Online verkooppunten september 2021

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Peel en Maas? Online zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg en Maasdriel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-peel-en-maas-5988

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Peel en Maas. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Peel en Maas? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor vrouwen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Peel en Maas?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.peelenmaas.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Peel en Maas zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen acceptabel. Dit type maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Oude t-shirts of zakdoeken zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie