hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Maasgouw

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Maasgouw? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Maasgouw? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Maasgouw. Denk aan de Dekamarkt & Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Drogisterij.net.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Maasgouw?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet groeit het aanbod snel. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Maasgouw centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente Maasgouw (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMuntpassage 406001 GMWeert
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistOranjeplein 2296006 CXWeert
EtosPatronaatsplein 156001 GXWeert
GammaRoermondseweg 986004 AVWeert
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisMoesdijk 56004 AXWeert
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaNieuwe Markt 76001 ELWeert
ActionMaaspoort 676001 BNWeert
BlokkerLangstraat 206001 CVWeert
PrimeraOranjeplein 2316006 CXWeert
WibraBeekstraat 76001 GGWeert
ZeemanStationsstraat 26001 CKWeert
Albert HeijnDries 106006 HSWeert
JumboBoshoverweg 596002 AMWeert
AldiAkker 56017 BNThorn
LidlRingbaan West 156006 NJWeert

Webshops vergelijken september 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Maasgouw? Op het internet vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder vergelijk je uiteenlopende webshops met veel keuze, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Weert, Peel en Maas, Beesel, Venlo en Horst aan de Maas.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-maasgouw-6019

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Maasgouw. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Maasgouw? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Maasgouw?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentemaasgouw.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Maasgouw zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen geaccepteerd. Dit soort maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie