hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Waverveen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Waverveen? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je praktische informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Waverveen? Je vind een handig overzicht met aanbieders die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in maart 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Waverveen. Denk aan de Aldi + Zeeman.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Waverveen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online is er veel aanbod. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Waverveen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlevierenlaan 173645 GNVinkeveen
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionDe Lindeboom 213641 EXMijdrecht
BlokkerDorpsstraat 273641 EBMijdrecht
PrimeraDe Lindeboom 163641 EXMijdrecht
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDorpsstraat 373641 EAMijdrecht
Albert HeijnHerenweg 713645 DGVinkeveen
JumboPlevierenlaan 73645 GNVinkeveen
AldiPrinses Margrietlaan 343641 HDMijdrecht
LidlPrinses Margrietlaan 443641 HDMijdrecht

Webshops vergelijken maart 2023

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Waverveen? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Vinkeveen, Mijdrecht, Loenersloot, Vreeland en Loenen aan de Vecht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-waverveen-3646

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Waverveen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Liever geen mondkapje kopen Waverveen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Waverveen?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.derondevenen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Waverveen zijn iets duurder, zo’n €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel voldoende. Deze maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie