hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Westerkwartier

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Westerkwartier? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Westerkwartier? Je vind hier adresgegevens van aanbieders bij jou in de buurt. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Westerkwartier. Onder andere bij de Lidl & Trekpleister.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Westerkwartier?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Westerkwartier centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je populaire lokale winkels rondom de gemeente Westerkwartier (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOvertuinen 79801 BRZuidhorn
TrekpleisterDierenriemstraat 2289742 AMGroningen
DA DrogistHoofdstraat 259801 BTZuidhorn
EtosHoofdweg 2029765 CKPaterswolde
GammaPeizerweg 899727 AHGroningen
KarweiPeizerweg 869727 AGroningen
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
Hemade Dorpsvenne 39801 DAZuidhorn
ActionOvertuinen 29801 BRZuidhorn
BlokkerRijksstraatweg 1799752 BEHaren Gn
PrimeraHoofdstraat 1009861 AKGrootegast
WibraStationsstraat 159771 ADSauwerd
ZeemanNoordwolderweg 79781 ADBedum
Albert HeijnHoofdstraat 1359861 ADGrootegast
JumboSchoutstraat 59843 BDGrijpskerk
AldiAbel Tasmanplein 19861 JBGrootegast
LidlHoofdweg 939761 ECEelde

Webshops vergelijken december 2021

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Westerkwartier? Via internet is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Groningen, Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-westerkwartier-9861

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Westerkwartier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Westerkwartier? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek & stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Westerkwartier?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.westerkwartier.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Westerkwartier kosten ongeveer €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel genoeg. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie