hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Groningen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Groningen? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Groningen? Wij tonen een tabel met retailers uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Groningen. Bijvoorbeeld de Albert Heijn en DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl of Drogisterij.net.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Groningen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Groningen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Groningen (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVan Lenneplaan 1099721 PEGroningen
TrekpleisterOude Ebbingestraat 329712 HKGroningen
DA DrogistBeren 609714 DVGroningen
EtosHelperplein 159721 CXGroningen
GammaOsloweg 1149723 BXGroningen
KarweiOsloweg 1129723 BXGroningen
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosVismarkt 399712 CBGroningen
HemaVerlengde Hereweg 579721 AGGroningen
ActionWielewaalplein 19713 BPGroningen
BlokkerVerlengde Hereweg 919721 AHGroningen
PrimeraMeeuwerderweg 1119724 ERGroningen
WibraVan Lenneplaan 1119721 PEGroningen
ZeemanLangestraat 799671 PDWinschoten
Albert HeijnBeertsterweg 19672 BEWinschoten
JumboBoumaboulevard 5259723 ZSGroningen
AldiEsborgstraat 39679 BSScheemda
LidlVan Lenneplaan 1139721 PEGroningen

Online verkooppunten juli 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Groningen? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder achterhaal je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Westerwolde, Oldambt, Pekela, Veendam en Midden-Groningen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-groningen-9725

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Groningen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Groningen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Groningen?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op gemeente.groningen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Groningen kosten ongeveer €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Dit type maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie