hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Den Haag

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Den Haag? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website check je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Den Haag? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Den Haag. Bijvoorbeeld de PLUS of Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Plein.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Den Haag?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Den Haag centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je meerdere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Den Haag (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLoosduinse Hoofdstraat 3112552 ADDen Haag
TrekpleisterSimon Carmiggelthof 2582492 JNDen Haag
DA DrogistHildo Kroplaan 602552 XSs-Gravenhage
EtosLoosduinse Hoofdstraat 5852552 AEDen Haag
GammaOude Haagweg 5092552 GDen Haag
KarweiBinckhorstlaan 1762516 BGDen Haag
PraxisVerheeskade 2872521 DDen Haag
XenosLeyweg 709J2545 GMDen Haag
HemaWaldorpstraat 1902521 CDDen Haag
ActionAlphons Diepenbrockhof 492551 KHDen Haag
BlokkerLoosduinse Hoofdstraat 5992552 AEDen Haag
PrimeraLaan van Wateringse Veld 4882548 CLDen Haag
WibraLoosduinse Hoofdplein 2252553 CRDen Haag
ZeemanLoosduinse Hoofdstraat 6012552 AEs-Gravenhage
Albert HeijnConradkade 672517 BSDen Haag
JumboAlphons Diepenbrockhof 62551 KEDen Haag
AldiLoosduinse Hoofdstraat 2822552 ANDen Haag
LidlDe Stede 232543 BGDen Haag

Webshops vergelijken december 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Den Haag? Op het internet is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel bekijk je meerdere shops met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-den-haag-2553

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Den Haag. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Den Haag? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Den Haag?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.denhaag.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 p/masker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Den Haag zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel genoeg. Deze maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Oostduinen, Belgisch Park, Westbroekpark en Duttendel, Benoordenhout, Archipelbuurt, Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes, Scheveningen, Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier, Zorgvliet, Duinoord, Bomen- en Bloemenbuurt, Vogelwijk, Bohemen en Meer en Bos, Kijkduin en Ockenburgh, Kraayenstein en de Uithof, Loosduinen, Waldeck, Vruchtenbuurt, Valkenboskwartier, Regentessekwartier, Zeeheldenkwartier, Willemspark, Haagse Bos, Mariahoeve en Marlot, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Centrum, Schildersbuurt, Transvaalkwartier, Rustenburg en Oostbroek, Leyenburg, Bouwlust en Vrederust, Morgenstond, Zuiderpark, Moerwijk, Groente- en Fruitmarkt, Laakkwartier en Spoorwijk, Binckhorst, Wateringse Veld, Hoornwijk, Ypenburg, Forepark, Leidschenveen.

Plaats een reactie