hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zoeterwoude

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Zoeterwoude? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zoeterwoude? Je vind een handig overzicht met winkels die dichtbij zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Zoeterwoude, zoals de Jumbo & Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl en Plein.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zoeterwoude?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zoeterwoude centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Zoeterwoude (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoordplein 272371 DARoelofarendsveen
TrekpleisterMeerkreuk 42377 VAOude Wetering
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosWinkelhof 602353 TVLeiderdorp
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiDe Lasso-Zuid 212371 EVRoelofarendsveen
PraxisZijlbaan 322352 BNLeiderdorp
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaNoordplein 42371 DARoelofarendsveen
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerNoordplein 22371 DARoelofarendsveen
PrimeraMeerkreuk 422377 VMOude Wetering
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanNoordplein 312371 DARoelofarendsveen
Albert HeijnDorpsstraat 22361 BBWarmond
JumboDorpsstraat 342381 ENZoeterwoude
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlBoerhaaveplein 32343 LTOegstgeest

Online kapjes bestellen december 2022

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Zoeterwoude? Via internet heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder check je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden en Westland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zoeterwoude-2381

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Zoeterwoude. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Zoeterwoude? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een t-shirt en oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Hippe mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Zoeterwoude?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.zoeterwoude.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,20 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zoeterwoude zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen of textiel goedgekeurd. Dit type maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Zoeterwoude, Hoge Rijndijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie