hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bodegraven-Reeuwijk

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Bodegraven-Reeuwijk? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bodegraven-Reeuwijk? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in oktober 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Bodegraven-Reeuwijk, zoals de COOP of Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bodegraven-Reeuwijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Bodegraven-Reeuwijk centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 212411 AABodegraven
TrekpleisterRaadhuisplein 272411 BDBodegraven
DA DrogistHerenhof 942402 DNAlphen Aan Den Rijn
EtosDe Aarhof 102406 BTAlphen aan den Rijn
GammaEuromarkt 1192408 BDAlphen aan den Rijn
KarweiLemsteraak 22411 NCBodegraven
PraxisVan Foreestlaan 152404 HCAlphen aan den Rijn
Xenosvan Mandersloostraat 642406 CEAlphen aan de Rijn
HemaRaadhuisplein 42411 BDBodegraven
ActionBaronie 22404 XGAlphen aan den Rijn
BlokkerPrins Hendrikstraat 192411 CSBodegraven
PrimeraRaadhuisplein 92411 BDBodegraven
WibraKerkstraat 172405 CDAlphen aan den Rijn
ZeemanKerkstraat 412411 AABodegraven
Albert HeijnOud-Bodegraafseweg 232411 HSBodegraven
JumboRaadhuisplein 152411 BDBodegraven
AldiDoortocht 92411 DSBodegraven
LidlPrinses Beatrixlaan 862404 HPAlphen aan den Rijn

Online maskers kopen oktober 2023

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Bodegraven-Reeuwijk? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder tref je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp en Oegstgeest.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bodegraven-reeuwijk-2415

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Bodegraven-Reeuwijk. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: dinsdag 3 oktober 2023. Liever geen mondkapje kopen Bodegraven-Reeuwijk? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Bodegraven-Reeuwijk?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.bodegraven-reeuwijk.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Bodegraven-Reeuwijk kosten ongeveer €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie