hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Doesburg

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Doesburg? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier vind je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Doesburg? Wij tonen een tabel met retailers in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Doesburg, zoals de Albert Heijn + Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com of Groupdeal.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Doesburg?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Doesburg centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Doesburg (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOoipoortstraat 226981 DVDoesburg
TrekpleisterGrietsestraat 486901 GWZevenaar
DA DrogistMeipoortstraat 166981 DKDoesburg
EtosMeipoortstraat 116981 DHDoesburg
GammaLithograaf 76921 VADuiven
KarweiEdisonstraat 20-A6902 PKZevenaar
PraxisSpankerenseweg 506951 CHDieren
XenosKronenburgpassage 1276831 ELArnhem
HemaKerkstraat 256981 CLDoesburg
ActionOranje Nassauplein 116961 CHEerbeek
BlokkerMeipoortstraat 196981 DHDoesburg
PrimeraMeipoortstraat 126981 DKDoesburg
WibraWilhelminaweg 786951 BRDieren
ZeemanKerkstraat 176981 CKDoesburg
Albert HeijnOoipoortstraat 126981 DVDoesburg
JumboAmbachtstraat 386971 BRBrummen
AldiBurgemeester Keiserplein 496982 BMDoesburg
LidlDorpsplein 706931 CZWestervoort

Online winkels februari 2023

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Doesburg? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Brummen, Rozendaal, Westervoort, Duiven en Zevenaar.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-doesburg-6982

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Doesburg. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Doesburg? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Hippe mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Doesburg?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.doesburg.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Doesburg kosten ongeveer €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen acceptabel. Deze maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Wijk-Noord.

Plaats een reactie